10 January 2012

Ketemu Nanti


Aku telah kehabisan kata untuk digambarkan betapa perasaan rindu ini buatkan aku lupa pada sesuatu. Kadang-kadang aku lupa hari apakah hari ini ? Betapa aku kalut dalam melayani kerenah kerinduan ini. Wujudkah ubat untuk menghilangkan rasa rindu ini ? Memang benar kata-katamu, walau selalu tatap gambar-gambar kenangan kita, rindu ini tetap jua tidak mahu pulang. Aku kini merasainya.

Dawai-dawai yang tak pernah kehabisan bergetar, berirama melantunkan rindu. Menggema nada-nada cinta merangkai simfoni kehidupan kita. Biarkan cahaya matahari jatuh di wajahmu. Aku bahagia memandang keindahan alam dari jendela hatimu. Terima kasih sayang.

Tuhan, aku cukup bahagia walaupun terkadang rindu ini terlalu mencengkam jiwa. Kini aku sudah pulih dari rabun, aku baru tersedar bahwa dia seharusnya lelaki yang harus aku miliki. Terima kasih tuhan. Bahagiakanlah dia sebagaimana Engkau bahagiakan aku dengan cintanya. Rahmatilah dia sepertimana Engkau rahmati aku dengan kasihnya. Peliharalah dia sebagaimana Engkau pelihara diriku dengan rindunya. Sedarkanlah aku, bangunkanlah aku, jadikanlah kasihku ini tulus, setia dan suci ini benar kepadanya sepertimana dia berikan sepenuhnya untuk aku.

Rahmatilah cinta kami, berkatilah kasih kami dan sucikanlah rindu kami. Satukanlah hati kami dengan namaMu. Ikatlah cinta kami sekuatnya atas jalan keredhaanMu. Engkau jadikanlah kami orang yang memberi petunjuk dan mendapat petunjuk. Yang tidak menyesatkan dan tidak disesatkan. Sesungguhnya kami bersyukur Engkau telah pertemukan kami dengan takdirMu bersama restuMu seterusnya restu orang tua kami.


-Selamat satu tahun tiga bulan fauzy. Ketemu nanti ya kita disana. Doakan aku selamat sampai. Kangen banget ni. I love you bodoh. Btw, makaseh ya buatkan ini.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.